Capricornmässan.

När vi väl har hittat till butiken och mässan som ligger minst sagt undangömd för den som aldrig varit dit, så möts vi utav en blandad känsla utav upprymdhet och förvirring.
Ett virrvarr utav bilar och folk på en mycket beränsad yta gör att trängseln försämrar upplevelsen drastiskt.
Att man dessutom måste lyckas ta sig förbi kastdammens alla ivriga kastare utan att bli piskad i bakkastet gör inte det första intrycket bättre och vi ser redan innan vi kommit innanför området en fiskare som ger en utav besökarna en snärt över ansiktet med fluglinan.
Lite dålig planering på just det området till trots, tar vi oss förbi riskområdet och synen utav utställare och glada besökare gör oss bättre till mods.

En trevlig syn utav uppskattade utställare.

Till höger på grusplanen utanför butiken hittar vi bland annat våra favoriter ifrån HS import.
Dom är precis som vanligt mycket trevliga och tillmötesgående och ställer gärna upp och svarar på frågor om utrustning och prisuppgifter.

Längre upp efter ledet med utställare hittar vi bland andra Loop, Simms och Hardy och tar oss en titt på deras produkter. Vi hittar som vanligt mycket intressanta prylar som vi gärna skulle fylla baksätet i bilen med om inte pengarna gått åt på den planerade fiskeresan i Juni.
Alla ställer upp och visar produkterna vi frågar om och vi får överallt ett gott intryck från utställarna.
Vi pratar med ett antal utav dom besökande och finner att dom alla delar samma tanke. Vart är alla prislappar?
Många utställare, men ingen som har prislappar på produkterna och tyvär har lite dålig koll när man frågar.

Egen flugbindargata.

Vi överger utställarna och ställer oss för att se på när Johan Klingberg binder några favoritflugor.
Som vanligt så är han mycket duktig på att förklara och visar gärna upp sina knep för du ska kunna förbättra dina flugor och din praktiska flugbindning.
Bakom ryggen på Johan hittar vi Mikael Frödin i full färd med att visa upp sina otroligt vackra och egendesignade laxflugor.
Varken jag eller Andreas skulle kalla oss för inbitna laxfiskare även om vi båda då och då tar en tur till någon älv för att prova lyckan med lite tyngre grejor.
Men trots vårt svaga intresse för laxfiske så är Mikael en utav dom mest uppskattade profilerna på alla evenemang vi besöker.
Vare sig han sitter vid flugbindningsstädet eller står framför en folkmassa och håller föredrag så fångar han alltid åskådarna med sin inlevelse och sitt goda parti humor.

Fishing Music.

Något som alla verkar uppskatta när vi frågar och något som imponerar mycket på oss är mässans ”promenadorkester” som hela tiden underhåller och bidrar med lugnande bakgrundsmusik.
Pelle Lindström från Leksand med flugfiskande vänner bildar ett svängit bluesband som tillammans spelar en försvenskad version utav ”Fishing music”.
Grattis till Capricorn för ett riktigt bra musikval!

Välbesökt butik.

En utav besökarna känner igen oss och kommer fram och frågar lite om vad vi tycker om mässan och vi diskuterar en stund om mässan och vårt arbete med sidan.
Han vill ha hjälp med ett spöinköp och vi går mot butiken.
Där inne möts vi utav fler shoppingsugna flugfiskare. MÅNGA shoppingsugna flugfiskare.
Butiken är till bredden fylld med besökare och efter en stunds kämpande för att ta oss fram till spöna så ger vi upp och beslutar oss för att försöka en stund senare efter maten.

När vi slutligen återigen tagit oss förbi farozonen med ivriga kastare för att ta oss till matområdet och beslutat oss för att båda ta en tallrik kycklingwook så träffar vi på en pratsam och mycket trevlig flugfiskare.
Vi sitter en god stund och pratar medans vi njuter utav den utsökta maten som är över förväntan. Många goda fiskehistorier och en mättad mage senare så beger vi oss till butiken igen.

Okända prislappar.

Antalet folk inne i butiken har inte trappats ner så drastiskt som vi hade hoppats och vi beslutar oss för att försöka endå.
Det tar en lång stund att komma fram till dom sektionerna utav butiken som vi siktat på och vi upptäcker samma sak där, inga prislappar och inte några större förhoppningar om att hitta någon att fråga då många, många andra står före oss i kön.
Ett uppskattat och utbrett utbud med fiskeprylar finns att finna och eftersom vi inte hittar några prislappar så tar vi båda en varsin film och ställer oss för att vänta i den långa kön.
Många i kön småpratar och det är alltid lika kul att lyssna när man alla har samma intresse.
Fiskehistorier, klagomål på vädret som varit och glädje över det som kommit. Allt för många klagomål på mässans inställning till prislappar gör att vi inte känner oss ensamma om vårt intryck.

Riktigt fina kap.

Auktionen börjar och butiken och kastdammen utryms på folk och det är nu man borde ta chansen att besöka butiken. Men vi är alldeles för intresserade utav auktionen och många utav besökarna verkar ha samma tanke.
Dom ordinarie priserna på allt från 5000 kronors spön till 500 kronors sullar och västar är inte ens i närheten på att uppnås och många fina fynd görs.
Ur vår synvinkel så var det auktionen som räddade mässan. Efter samtal med mångta utav besökarna så fick vi fram samma syn från dom.

Kort och gott, mässans största minus från besökarna och oss var det trånga utrymmet och avsaknaden utav prislappar på produkterna.
Det som fick mest uppskattning på mässan var föredragen utav Mikael Frödin och Lennart Bergkvist (som tyvär inte fanns utsatta med tider på något program på lämplig plats), och auktionen som gav alla en massa fina fiskeprylar till mycket låga priser och som gör att vi kommer tillbaks även nästa år.

Fakta:

Vill du veta mer om Capricorns flugfiskemässa i Bomsarvet så besök deras hemsida: www.capricorn.se